Uploaded image for project: 'Pentaho Metadata'
  1. Pentaho Metadata
  2. PMD-1041

Pentaho Metadata Editor with datasource Redshift

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Severity: Urgent
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 5.4.0.1 GA
    • Fix Version/s: 7.1.0 GA
    • Component/s: SQL Generator
    • Environment:
    • Story Points:
      8
    • Notice:
      When an issue is open, the "Fix Version/s" field conveys a target, not necessarily a commitment. When an issue is closed, the "Fix Version/s" field conveys the version that the issue was fixed in.
    • Sprint Team:
      Tatooine (Maint)
    • Operating System/s:
      Ubuntu 15.x
    • Steps to Reproduce:
      Hide

      1- Open PME;
      2- Connect with the Redshift;
      3- Import any table with words accented;
      4- Open Query Builder from PME and select on filters one field that contain words accented and filter with one accented word like "Instalação" or "Número" or "Bélgica"...whatever...
      and...
      5- Run query...

      Show
      1- Open PME; 2- Connect with the Redshift; 3- Import any table with words accented; 4- Open Query Builder from PME and select on filters one field that contain words accented and filter with one accented word like "Instalação" or "Número" or "Bélgica"...whatever... and... 5- Run query...

      Description

      When, I use the "query builder editor" to create my query analyse. If i use filter that contain accent like : <my field table> exactly matches 'Instalação' will occur error.

      I'm from Brazil and in my country we use special characteres.

      When i execute, my query appear this message error.
      [Amazon](500310) Invalid operation: CHAR string contains invalid ASCII character: c3 a7 ;

      I noted that query is mounted to "STRINGS" are with (N') created dinamically when i remove this (N) and execute in my workbench, works normally.

      The same situation occurs in WAQR, but the message is other...
      "AdhocWebService.ERROR_0012 - Failed to generate the report preview. Please check the server log for details of the error."

      Please, help-me because I've tried everything I could both Redshift side, as in SMEs as the Pentaho BI Server, the Linux ...

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            Yury_Hetman Yury Hetman (Inactive)
            Reporter:
            walterferreirajesus Walter Ferreira dos Santos
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            5 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: