Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Severity: High
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 4.4.0 GA (4.8.0 GA Suite Release)
    • Component/s: Instaview
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Windows 7 Laptop, Pentaho BA 4.8.0-GA-RC3-227-x64.
    • Notice:
      When an issue is open, the "Fix Version/s" field conveys a target, not necessarily a commitment. When an issue is closed, the "Fix Version/s" field conveys the version that the issue was fixed in.
    • Operating System/s:
      Windows 7

      Description

      Whenever I make a change to the metadata model for an Instaview template and then try to re-run the template, I get an error "unable to load data cache. Confirm input settings in configure panel." I was told this was fixed in the 4.8.0-GA-RC3-277-x64 build, but I am still getting this error.

        Activity

        Hide
        rfellows Rob Fellows added a comment -

        There have been multiple monetdb connection issues with the RC3 and 4 builds. I have the bits from what will end up in RC5 and can not reproduce this problem. If you experience this again, please provide more detail surrounding the exact reproduction path to your issue.

        I'm assuming that you are running through a successful instaview (all the way to analyzer), hop back to the Configure tab, click on the Edit model link, make changes like aggregations and renamed fields in the model, save it, pop back over to Instaview perspective and click the Run button. if you are doing something more complex, please indicate that.

        Show
        rfellows Rob Fellows added a comment - There have been multiple monetdb connection issues with the RC3 and 4 builds. I have the bits from what will end up in RC5 and can not reproduce this problem. If you experience this again, please provide more detail surrounding the exact reproduction path to your issue. I'm assuming that you are running through a successful instaview (all the way to analyzer), hop back to the Configure tab, click on the Edit model link, make changes like aggregations and renamed fields in the model, save it, pop back over to Instaview perspective and click the Run button. if you are doing something more complex, please indicate that.
        Hide
        rfellows Rob Fellows added a comment -

        should be testable in the RC5 build of 4.4.0-GA of PDI.

        Show
        rfellows Rob Fellows added a comment - should be testable in the RC5 build of 4.4.0-GA of PDI.
        Hide
        gdavid Golda Thomas added a comment -

        Tested this issue using the PDI M5 build on 10/31/2012.

        After editing a model I was able to run the insta view template and confirmed in the visualizations that the edited model was included in the visualization.

        This issue is resolved not getting any data cache load error.

        Show
        gdavid Golda Thomas added a comment - Tested this issue using the PDI M5 build on 10/31/2012. After editing a model I was able to run the insta view template and confirmed in the visualizations that the edited model was included in the visualization. This issue is resolved not getting any data cache load error.
        Hide
        gdavid Golda Thomas added a comment -

        Tested this issue using the PDI M5 build and no Unable to load data cache issue while running insta view after editing a model.

        Show
        gdavid Golda Thomas added a comment - Tested this issue using the PDI M5 build and no Unable to load data cache issue while running insta view after editing a model.

          People

          • Assignee:
            gdavid Golda Thomas
            Reporter:
            bborland Bo Borland (Inactive)
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved: